Dragun má stiahnuť kandidatúru na primátora v prospech Kňažka

NETKY.SK • 6 November 2014, 19:33 • 2 min
Dragun má stiahnuť kandidatúru na primátora v prospech Kňažka

BRATISLAVA - V Bratislave by malo bojovať o stoličku primátora v komunálnych voľbách ešte o ďalšieho kandidáta menej. Svoju kandidatúru by mal podľa informácií TASR stiahnuť Miroslav Dragun, aktivista z občianskeho združenia Nie ropovodu a svojim sympatizantom odporučiť voliť Milana Kňažka. Oficiálne to kandidáti plánujú oznámiť na piatkovej (7. 11.) spoločnej tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Dragun bude naďalej kandidovať na post mestského poslanca.
     

Z desiatich kandidátov tak zostanú len ôsmi. Koncom októbra totiž svoju kandidátku v prospech Kňažka stiahla aj strana Sieť. Tatiana Kratochvílová sa ale s takýmto rozhodnutím nestotožnila. "Moja hodnotová štruktúra sa líši od hodnôt, ponúknutých za podporu kandidatúry Milana Kňažka," vyhlásila a pripomenula, že v rámci pravidiel však môže byť jej nominácia stiahnutá navrhovateľom bez ohľadu na jej stanovisko.
     

O post primátora budúci týždeň 15. novembra zabojuje okrem Kňažka (nezávislý s podporou KDH, NOVA, Sieť, SDKÚ-DS, Most-Híd) a súčasného primátora Milana Ftáčnika (nezávislý s podporou Smer-SD) aj Ivo Nesrovnal (nezávislý, vystúpil z SDKÚ). Ten tiež priznal, že ponuky od Kňažka dostal, ešte však žiadnu neprijal. 
     

Primátorom chce byť aj manažér Gabriel Karácsony (Priama demokracia). Ďalšími uchádzačmi sú ekonómka Kristína Ulmanová, umelecký fotograf Andrej Palacko a strojný inžinier Peter Čiernik, ktorí sú nezávislými kandidátmi. O post sa uchádza aj Ivan Bielik, vysokoškolský učiteľ, ktorý je z Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies