Dragiča pobúrili údajné machinácie v zápase Austrálie

NETKY.SK • 5 September 2014, 13:33 • 2 min
Dragiča pobúrili údajné machinácie v zápase Austrálie

MADRID - Slovinský reprezentant Goran Dragič bordovel od jedu, keď sledoval vývoj štvrtkového stretnutia Austrália - Angola na Svetovom pohári basketbalistov v Španielsku.

slovakia

left justify in out

Favorizovaní "protinožci" viedli nad Afričanmi v druhom polčase o 15 bodov (60:45), ale napokon jasne prehrali 83:91 a v D-skupine obsadili až 3. miesto. Vzbudilo to rozruch, keďže až do semifinále sa v "pavúku" vyhnú obhajcom titulu z USA. V prípade štvrtkového víťazstva by im veľmi pravdepodobne čelili už vo štvrťfinále, čo teraz reálne hrozí práve Slovincom.

"Basketbal je krásny šport a takéto machinácie ako v prípade zápasu Austrálie s Angolou v ňom nemajú miesto. FIBA by s tým mala čosi spraviť!" rozčuľoval sa na Twitteri 28-ročný rozohrávač Phoenixu. Ak Dragič a spol. v osemfinále prevýšia Dominikáncov, do cesty sa im podľa všetkého postavia Američania. Na tých čaká v šestnástke najlepších Mexiko, outsider z postupujúcich tímov. 

 

 

Vzniknutá situácia nemusela vôbec nastať, ak by Slovinci vo štvrtkovom večernom zápase zdolali Litovčanov a vyhrali D-skupinu. Viedli viac než sľubne 62:51, ale potom vyše desať minút neskórovali, v poslednej štvrtine dali iba dva body a prehrali súboj o prvenstvo v "déčku" 64:67. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies