Draghiho výroky sú nesprávne pochopené, tvrdí Schäuble

NETKY.SK • 27 August 2014, 12:34 • 2 min
Draghiho výroky sú nesprávne pochopené, tvrdí Schäuble

BERLÍN - Špekulácie, že Európska centrálna banka (ECB) razantne uvoľní menovú politiku, sú výsledkom skreslenej interpretácie výrokov jej šéfa Maria Draghiho.

slovakia

left justify in out

Uviedol to nemecký minister financií Wolfgang Schäuble pre stredajšie vydanie denníka Passauer Neue Presse. Prezident ECB Draghi v piatok vyhlásil, že v boji proti deflačným rizikám v eurozóne je banka pripravená využiť všetky "dostupné" nástroje. Tým podľa mnohých pozorovateľov naznačil, že ťažisko politiky ECB by sa mohlo presunúť k fiškálnym stimulom, vrátane rozsiahlych nákupov aktív v rámci politiky tzv. kvantitatívneho uvoľňovania.

 

"Maria Draghiho poznám veľmi dobre, myslím si, že (jeho výroky) sa interpretujú príliš odvážne," povedal Schäuble a dodal, že nezávislosť šéfa ECB rešpektuje. Nedávne vyjadrenia francúzskeho ministra hospodárstva Arnauda Montebourga o údajnej nemeckej "posadnutosti" šetrením označil Schäuble za súčasť vnútropolitickej diskusie, ktorá mala na francúzskej politickej scéne svoje konzekvencie. Francúzsky prezident Francois Hollande Montebourga začiatkom tohto týždňa odvolal zo svojho kabinetu, pripomína agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies