Draghi očakáva, že banky si od ECB v decembri požičajú viac

NETKY.SK • 22 September 2014, 16:19 • 2 min
Draghi očakáva, že banky si od ECB v decembri požičajú viac

BRUSEL - Šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi predpokladá, že po slabšom ako očakávanom počiatočnom dopyte po nových dlhodobých úveroch zo strany peňažných ústavov eurozóny banky prejavia väčší záujem o tieto úvery od ECB v druhom kole, ktoré bude v decembri.

slovakia

left justify in out

Šéf ECB to povedal v pondelok v Európskom parlamente. V prvom kole poskytovania týchto úverov, ktoré bolo minulý týždeň vo štvrtok, si 255 bánk eurozóny od ECB požičalo 82,6 mld. eur.

 

Draghi konštatoval, že dopyt po nových dlhodobých úveroch od Európskej centrálnej banky bol v prvom kole v rámci očakávaní ECB. Objem poskytnutých úverov počas septembrového a decembrového kola by sa podľa šéfa ECB mal posudzovať spoločne. 

 

Minulotýždňový dopyt po štvorročných úveroch od ECB, ktoré sú kľúčovým nástrojom banky v snahe o oživenie poskytovania pôžičiek a ekonomického rastu, nenaplnil očakávania trhu. Podľa Draghiho však tento program už mal "pozitívny vplyv na náladu na finančnom trhu". Dodal, že pre ECB je program štvorročných úverov komerčným bankám silným nástrojom na podporu úverových tokov do reálnej ekonomiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies