Draghi: ECB musí byť opatrná pri ukončovaní stimulov

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 16:18 • 2 min
Draghi: ECB musí byť opatrná pri ukončovaní stimulov

SINTRA - Európska centrálna banka (ECB) bude musieť byť opatrná pri obmedzovaní stimulov, čo sa bude dať urobiť len postupne. Eurozóna totiž naďalej potrebuje výrazný stupeň monetárnej akomodácie, aby sa zvýšili základné inflačné tlaky, uviedol šéf banky Mario Draghi na konferencii ECB v portugalskom meste Sintra.

slovakia

left justify in out

"V súčasnom kontexte, kde globálne neistoty zostávajú zvýšené, existujú dobré dôvody pre opatrnosť pri korekcii parametrov menovej politiky," uviedol Draghi.

 

"Akúkoľvek korekciu nastavenia menovej politiky musíme robiť postupe a len v prípade, keď sa zvýšenie dynamiky ukáže dostatočne zabezpečené."

 

Faktory, ktoré aktuálne spomaľujú infláciu sú vo veľkej miere dočasné, a ECB si je toho vedomá. "Všetky signály v súčasnosti ukazujú na posilňovanie a rozširovanie oživovania v eurozóne. Deflačné sily boli nahradené reflačnými," uviedol Draghi.

 

"Stále je však potrebná vysoká úroveň monetárnej akomodácie, aby sa inflačná dynamika stala trvalou a sebestačnou."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies