Draghi: ECB je pripravená rýchlo zareagovať a podporiť slabú infláciu

NETKY.SK • 20 November 2015, 10:58 • 2 min
Draghi: ECB je pripravená rýchlo zareagovať a podporiť slabú infláciu

FRANKFURT NAD MOHANOM - Európska centrálna banka (ECB) je pripravená rýchlo zareagovať a podporiť slabú infláciu v eurozóne, ak to bude potrebné.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil dnes prezident banky Mario Draghi, ktorý tak podľa ekonómov upozornil na zmeny v programe nákupu aktív a depozitnej úrokovej sadzby. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

"Ak sa uznesieme na tom, že naša súčasná politika nestačí na dosiahnutie cieľa, urobíme čo je nevyhnutné, aby sme čo najrýchlejšie zvýšili infláciu," povedal Draghi a dodal, že rozhodnutie padne najskôr na zasadaní banky 3. decembra.

 

Na ilustráciu spotrebiteľské ceny v eurozóne sa v októbri medziročne zvýšili o 0,1 % po 0,1-% poklese v septembri.

Draghi dodal, že banka považuje program nákupu aktív eurozóny za silný a flexibilný nástroj, keďže je možné ho upravovať, čo sa týka objemu, zloženia aktív aj dĺžky trvania samotného programu. A úroveň depozitnej sadzby môže zase podporiť tok úverov v eurozóne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona