Draghi: ECB bude pokračovať v uvoľnenej menovej politike

NETKY.SK • 1 Február 2016, 20:27 • 2 min
Draghi: ECB bude pokračovať v uvoľnenej menovej politike

ŠTRASBURG - Šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi varoval, že riziká ohrozujúce európsku ekonomiku vzrástli z dôvodu turbulencií na rozvíjajúcich sa trhoch.

slovakia

left justify in out

Draghi dnes v Európskom parlamente (EP) zopakoval, že ECB bude pokračovať vo svojej uvoľnenej menovej politike. ECB prehodnotí svoj protikrízový kurz na najbližšom zasadnutí Rady guvernérov, ktoré sa bude konať 10. marca, keď bude mať k dispozícii nové makroekonomické prognózy. "Naša menová politika funguje," uviedol Draghi.

 

Zdôraznil, že uvoľnená menová politika priniesla od roku 2014 pozitívne výsledky. Intervencie ECB zvýšili úverovanie v eurozóne. "Bez tohto uvoľnenia by sme v eurozóne zaznamenali skutočnú defláciu a ceny by v tomto roku ďalej klesali." ECB robí starosti nízka inflácia, ktorá sa naďalej nachádza v blízkosti nuly.

 

Riziká na rozvíjajúcich sa trhoch od 3. decembra, keď Rada guvernérov ECB rozhodla o znížení úrokových sadzieb a predĺžení programu nákupu dlhopisov o 6 mesiacov, "opäť vzrástli uprostred zvýšenej neistoty".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies