Drag z kauzy bytovej mafie je obžalovaný v ďalších prípadoch

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 12:18 • 2 min
Drag z kauzy bytovej mafie je obžalovaný v ďalších prípadoch

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra (NaKA) koncom marca vzniesla návrh novej obžaloby na Jozef Draga, ktorý je známy z kauzy bytovej mafie.

slovakia

left justify in out

Drag sa mal podľa informácií agentúry SITA z prostredia polície svojím konaním obohatiť na úkor cudzieho majetku. NaKA vzniesla proti Dragovi návrh z trestného činu podvodu a prečinu falšovania verejnej listiny. Drag svojím konaním údajne uviedol do omylu dedičov nehnuteľnosti a sfalšovať verejnú listinu. Išlo o predaj domu a záhrady vo Štvrtku na Ostrove v okrese Dunajská Streda. Drag spolu s Brianom M. dali podpísať kúpnopredajnú zmluvu na nehnuteľnosť majiteľke, ktorá nebola schopná vnímať, čo podpisuje. Za nehnuteľnosť, ktorá mala hodnotu takmer 87 000 eur, jej sľúbili vyplatiť 5 000 eur, pričom ani tie jej nedali. Po tom, čo kataster prvý vklad zamietol, sfalšovali overenie podpisov predávajúceho a kupujúceho. Prokurátor návrhu NaKA vyhovel a na dvojicu podal 8. apríla obžalobu.


Drag je od februára obžalovaný aj v inej kauze, a to pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu úverového podvodu spolupáchateľstvom. Zločin sa údajne stal ešte v roku 2008. Drag vraj požiadal spoluobvineného, ktorý zastupoval komerčnú banku, aby vybavil americkú hypotéku na podvodom nadobudnutý pozemok. Pri žiadosti o úver pritom sfalšovali podpisy žiadateľa. Banka úver schválila, ale žiadateľ zmluvu o úvere nemohol podpísať, pretože bol vo výkone trestu.


Drag počas vyšetrovania kauzy bytovej mafie tvrdil, že pracuje pre políciu, pre Odbor zvláštnych operatívnych činností Prezídia Policajného zboru. Ten po prevalení kauzy zmenil názov na dnešný Odbor špecializovaných služieb Prezídia Policajného zboru. Jozef Drag vtedy tvrdil, že pre políciu bežne pracujú aj ľudia pohybujúci sa v podsvetí či páchajúci trestnú činnosť. Drag pred súdom tvrdil, že ho riadil šéf vtedajšieho odboru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona