Draft NHL čakajú zmeny, nové pravidlá by mohli pomôcť trápiacemu sa Detroitu

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 14:33 • 2 min
Draft NHL čakajú zmeny, nové pravidlá by mohli pomôcť trápiacemu sa Detroitu

USA - Rada guvernérov NHL schválila úpravy v draftovej lotérii pri výbere hráčov jednotlivými tímami v NHL. Počnúc draftom 2021 sa budú v lotérii vyberať len dve pozície a nie tri ako doteraz.

slovakia

left justify in out

Najhorší tím získa minimálne trojku 

Znamená to, že najhoršie mužstvo po základnej časti bude najskôr vyberať ako tretie v poradí. V posledných dvoch rokoch sa totiž stalo, že najslabší tím súťaže si vyberal až mimo prvej trojky.

 

img


Dôležitou zmenou je aj fakt, že tímy sa pri výbere nebudú môcť posunúť o viac ako desať miest dopredu. Z toho vyplýva, že šancu na získ draftovej jednotky bude mať iba 11 tímov. Toto pravidlo začne platiť od draftu 2022.

 

Vedenie súťaže obmedzilo aj počet posunov v drafte na dva v rozpätí piatich rokov. Ak bude niektoré mužstvo zvýhodnené už v prvých dvoch rokoch, v ďalších troch to nebude možné. Toto pravidlo bude nastavené v päťročnom cykle (2022 - 2026).

 

img

 

Po probléme s Detroitom 
K úpravám v draftovej lotérii došlo po tom, čo najslabší tím NHL Detroit Red Wings vyberal až ako štvrtý v drafte 2020 napriek tomu, že na predposledné mužstvo v tabuľke mal manko až 23 bodov. Zástupca komisára NHL Bill Daly uviedol, že chcú dodržať pôvodný termín najbližšieho draftu 23.- 24. júla 2021. "Situácia nie je dokonalá," skonštatoval Daly.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies