Draculov hrad v Rumunsku má pre každého exkluzívnu ponuku!

NETKY.SK • 12 Máj 2021, 08:45 • 2 min
Draculov hrad v Rumunsku má pre každého exkluzívnu ponuku!

Zdravotníci s nálepkami tesákov ponúkajú vakcíny spoločnosti Pfizer všetkým, ktorí navštívia tajomný Drakulov hrad Bran v Rumunsku.

slovakia

left justify in out

Stredoveký Drakulov hrad je historicky spätý s hlavnou postavou románu írskeho spisovateľa Brama Stokera, s grófom Drakulom. Predlohou bola autorovi s najväčšou pravdepodobnosťou skutočná postava, valašské knieža Vlad Tepeš „Dracula“.

 

img

 

Vlad Tepeš

Tento panovník v čase svojej nadvlády viedol malú vojnu proti osmanskej expanzii. Do histórie Rumunska sa zapísal krvavým písmom. Jeho priezvisko Tepeš v preklade znamená Napichovač. Vyžíval sa v mučení a popravách, o jeho mučiacich praktikách kolujú rôzne legendy. Svojich tureckých nepriateľov, ale aj nepohodlných ľudí zo svojho okolia najčastejšie odstraňoval napichnutím na kôl. Pre jeho krutosť si ho spisovateľ Stoker vybral ako predlohu postavy krvilačného grófa Drakulu.

 

Pozrite si tento článok: Obyčajný dom, ktorý však skrýva veľké tajomstvo

 

img

 

Drakulov hrad v Rumunsku ponúka turistom vakcínu

Na hrade Bran bolo zriadené vakcinačné centrum. Každý návštevník hradu môže dostať vakcínu zdarma. Rumunsko od začiatku pandémie zaznamenalo niečo vyše milióna infekcií a takmer 29 000 úmrtí. Vláda krajiny tvrdí, že chce do septembra zaočkovať 10 miliónov ľudí, ale takmer polovica Rumunov tvrdí, že nie je naklonená očkovaniu. Podľa prieskumu Globesec je na jednej z najvyšších úrovní váhavosti v Európe.

 

Prečítajte si tiež: Akú úlohu zohráva skafander pri pobyte astronauta vo vesmíre?

 

Prevádzkovatelia hradu Bran dúfajú, že ich jedinečná iniciatíva pomôže zvýšiť počet očkovaní. Každý májový víkend prináša vstup zdarma. Samozrejme aj bez očkovania. S návštevou hradu sa vám už zrejme navždy vryjú do mysle pohľady na hradnú expozíciu 52 stredovekých mučiacich nástrojov. Taktiež však dúfajú, že táto služba očkovania priláka nových návštevníkov. Počas pandémie totiž klesly počty turistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies