DP: Hrbtého teší súčasná forma Slovákov. Momentálne trénuje juniorskú svetovú jednotku na Taiwane

NETKY.SK • 18 September 2018, 09:36 • 2 min
DP: Hrbtého teší súčasná forma Slovákov. Momentálne trénuje juniorskú svetovú jednotku na Taiwane

BRATISLAVA - Slovenských tenisových reprezentantov čaká 26. a 27. októbra zápas 2. kola play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov proti výberu Bieloruska.

slovakia

left justify in out

Stretnutie bude hostiť Národné tenisové centrum v Bratislave. Slovensky daviscupový tréner Dominik Hrbatý si je vedomý kvalít súpera. "Sledoval som bieloruských hráčov priamo na US Open a predtým aj na Roland Garros. Majú vyrovnaný káder. V tíme je mladý Iľja Ivaško, ktorý sa v rebríčku pohybuje okolo stovky. V štvorhre majú skúsenú dvojicu Max Mirnyj a Andrej Vasilevskij," uviedol Hrbatý pre agentúru SITA.

Bývalý dvanásty hráč rebríčka ATP Hrbatý si zároveň pochvaľuje súčasnú formu slovenských reprezentantov. "Až traja tenisti sú momentálne v Top 100 (Martin Kližan, Lukáš Lacko a Jozef Koválík, pozn.). To sa stalo po dlhých rokoch. Je pozitívne, že vďaka lepšiemu renkingu môžu odohrať viac zápasov na turnajoch ATP. Je to dobré aj z toho dôvodu, že väčšina tímov vo svetovej skupine má hráčov v Top 50 a Slováci potrebujú s nimi odohrať čo najviac zápasov, aby sme mali väčšiu šancu uspieť aj v Davis Cupe," vysvetlil Hrbatý.

Podľa informácii Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) majú Slováci ešte šancu predstaviť sa vo februárovom kvalifikačnom kole nového "zreformovaného" ročníka Davisovho pohára. ITF potvrdí zvyšné dve nominácie z euroafrickej zóny po odohraní októbrových stretnutí, v ktorých Portugalsko privíta výber Južnej Afriky (19. - 20. októbra) a o týždeň neskôr nastúpia Bielorusi proti domácemu Slovensku (26. - 27. októbra).

 

Pre istotu účasti vo dvojici zostávajúcich nominovaných družstiev musí Slovensko najskôr zdolať doma Bielorusov a čakať na pomoc od juhoafrických reprezentantov, ktorí musia zvíťaziť v Portugalsku. Pri takejto konštalácii by do bojov vo februárovom kvalifikačnom kole postúpili aj Slováci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona