DP: Favorizovaní Česi vedú 2:0, ale Kanada vyrovnala v Srbsku

NETKY.SK • 14 September 2013, 10:30 • 2 min
DP: Favorizovaní Česi vedú 2:0, ale Kanada vyrovnala v Srbsku

BRATISLAVA - Tenisti Česka zatiaľ plnia úlohu favoritov v semifinále Davisovho pohára 2013 reprezentačných družstiev mužov. Po piatkových dvojhrách vedú obhajcovia trofeje v domácom prostredí nad Argentínou 2:0. V druhom semifinálovom zápase hrajú Srbi s Kanadou nerozhodne 1:1.

slovakia

left justify in out

Vstupný bod Čechom dodal na tvrdom povrchu Novacrylic Ultracushion v O2 Arene v Prahe veterán Radek Štěpánek, ktorý prekonal Juana Monaca 7:6 (3), 6:3, 6:2. Štěpánek sa ešte v nedeľu radoval z deblového titulu na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických po boku Inda Leandera Paesa. V druhej dvojhre potom favorizovaný piaty hráč svetového rebríčka Tomáš Berdych zdolal Leonarda Mayera 6:4, 4:6, 6:3, 6:4 a priblížil českých tenistov po roku opäť k finále. "Vedieme 2:0, čo sme aj očakávali a chceli. Teraz je zo všetkého najdôležitejšie skoncentrovať sa na štvorhru," uviedol Tomáš Berdych. 

Srbi to budú mať s Kanaďanmi zrejme ťažšie ako Česi s oslabenou Argentínou bez Juana Martína Del Potra. Držitelia "šalátovej misy" 2010 Srbi sa dostali vpred zásluhou lídra svetového rebríčka ATP Novaka Djokoviča. Zverenec Mariána Vajdu zdolal na antuke v Beogradskej arene v Belehrade Vaseka Pospisila hladko 6:2, 6:0, 6:4. V rodnom meste pritom nastúpil necelé štyri dni po nezdare v pondelňajšom finále grandslamových US Open na "harde" v New Yorku proti Španielovi Rafaelovi Nadalovi. Djokovič ani raz nečelil brejkbalu súpera. "Som rád, že zápas netrval dlho. Od návratu z US Open som stihol len jeden a pol tréningu a mám pomerne ťažké nohy," konštatoval Djokovič. 

Za hostí z Kanady vyrovnal Milos Raonic, ktorý po vyše štvorhodinovej tenisovej bitke zdolal domáceho Janka Tipsareviča 5:7, 6:3, 3:6, 6:3 a 10:8. V záverečnom geme zápasu nastrieľal Raonic tri esá a pridal aj dvojchybu. Ešte predtým za stavu 4:5 v piatom sete odvrátil mečbal súpera a celkovo v tomto stretnutí na belehradske antuke trafil eso úctyhodných 34-krát. Svoj tím udržal reálne v hre o postup do finále. "Je skvelé, že sa mi podarilo otočiť zo stavu 1:2 na sety. Keď sa mi nedarila hra, pri živote ma udržalo podanie. Už sa teším na nedeľu. Budem opäť bojovať," komentoval Raonic, ktorý je rodák z čiernohorskej Podgorice. 

Semifinále Davisovho pohára 2013 tenisových reprezentačných družstiev mužov: 

ČESKO - ARGENTÍNA 2:0 po piatku 
(Praha, O2 Arena, tvrdý povrch Novacrylic Ultracushion v hale) 
Radek Štěpánek - Juan Monaco 7:6 (3), 6:3, 6:2 
Tomáš Berdych - Leonardo Mayer 6:4, 4:6, 6:3, 6:4 
Zostávajúci program: 
Sobota (14.30 h SELČ): 
Lukáš Rosol, Jiří Veselý - Carlos Berlocq, Horacio Zeballos 
Nedeľa (14.00 h SELČ): 
Tomáš Berdych - Juan Monaco 
Radek Štěpánek - Leonardo Mayer 

SRBSKO - KANADA 1:1 po piatku 
(Belehrad, Beogradska arena, antuka v hale) 
Novak Djokovič - Vasek Pospisil 6:2, 6:0, 6:4 
Janko Tipsarevič - Milos Raonic 7:5, 3:6, 6:3, 3:6, 8:10 
Zostávajúci program: 
Sobota (16.00 h SELČ): 
Ilja Bozoljac, Nenad Zimonjič - Daniel Nestor, Vasek Pospisil 
Nedeľa (14.00 h SELČ): 
Novak Djokovič - Milos Raonic 
Janko Tipsarevič - Vasek Pospisil



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies