Doživotný trest za jazdu pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 23 Január 2017, 13:36 • 2 min
Doživotný trest za jazdu pod vplyvom alkoholu

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest 1 500 eur a doživotný zákaz viesť motorové vozidlá uložil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 57-ročnému Romanovi Hájekovi z tohto mesta.

slovakia

left justify in out

Hájek sa priznal, že v decembri minulého roku jazdil pod vplyvom alkoholu a navyše napriek zákazu viesť motorové vozidlá za iný dopravný priestupok. Pri kontrole mu namerali takmer dve promile alkoholu. Pretože u Hájeka išlo o šoférske zlyhanie po tretí raz, súd mu musel podľa zásady trikrát a dosť uložiť zákaz šoférovania na doživotie. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor ani Hájek sa voči nemu neodvolali.

 

Pôvodne súd rozhodol trestným rozkazom, ktorým Hájekovi uložil okrem zákazu šoférovania aj nepodmienečný trest odňatia slobody. Hájek sa však po smrti manželky sám stará o syna, ktorý študuje na strednej škole. Preto požadoval miesto väzenia alternatívny trest. Vzhľadom na priznanie a snahu Hájeka absolvovať protialkoholické liečenie, mu súd vymeral peňažný trest 1 500 eur. Podmienečný trest odňatia slobody nebolo možné uložiť, pretože Hájek aktuálne delikty spáchal v skúšobnej dobe predchádzajúceho odsúdenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies