Doživotne dištancovaný Köllerer neverí, že Nadal je čistý

NETKY.SK • 25 September 2013, 16:40 • 2 min
Doživotne dištancovaný Köllerer neverí, že Nadal je čistý

VIEDEŇ - Pre korupčné správanie doživotne dištancovaný rakúsky tenista Daniel Köllerer obvinil Španiela Rafaela Nadala z dopingových praktík. Vyjadril názor, že funkcionári tutlajú prehrešky špičkových hráčov.

slovakia

left justify in out

"Tomu, že on nič neberie, predsa nik neverí. Sedem mesiacov je mimo, vo februári sa vráti a vyhrá desať z dvanástich turnajov, na ktorých štartuje. To je nemožné! Nemožné!" prízvukoval 30-ročný Köllerer pre Sportwoche a dodal: "Skúste si predstaviť, že by mal pozitívny nález - čo by to znamenalo pre tenis. Kolujú chýry, že jeho zdravotné odmlky sú v skutočnosti zamaskovanými suspendáciami. Ak to je naozaj takto a všetko sa deje pod zásterkou indispozícií, potom ide o bezhraničnú pretvárku."

"Crazy Dani" sa obul aj do iného španielskeho hráča Davida Ferrera: "Je či bol silný fajčiar. Keď raz hral proti mne, zapálil si desať minút pred zápasom. Potom ešte v treťom sete behal ako pokropený živou vodou, zatiaľ čo je som už išiel na dreň."

Niekdajšieho 55. muža svetového rebríčka predvlani navždy vylúčili z tenisového diania pre machinácie, Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne potvrdil platnosť dištancu v marci 2012. Köllerer tvrdí, že nečisté ťahy sú na profi-úrovni bežné: "Medzi hráčmi ide o všeobecne známu vec. Napríklad v letných mesiacoch sú na hlavnom či challengerovom okruhu mnohé výsledky známe vopred. Niektorí prehrávajú v skorých štádiách turnajov, aby cez víkend mohli hrať v ligách družstiev. Takto inkasujú dvakrát. Najprv prémie na turnajoch a potom paušál od klubov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies