Doživotie nedostane: Sudkyňa zbavila Pistoriusa obvinení z vraždy, rozplakal sa!

NETKY.SK • 11 September 2014, 13:12 • 2 min
Doživotie nedostane: Sudkyňa zbavila Pistoriusa obvinení z vraždy, rozplakal sa!

PRETÓRIA - Sudkyňa Thokozile Masipová vynesie v piatok ráno verdikt v prípade hendikepovaného juhoafrického atléta Oscara Pistoriusa, ktorý čelí obvineniu zo zabitia svojej priateľky Reevy Steenkampovej. Informuje o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Masipová však ešte vo štvrtok zbavila Pistoriusa obvinení z vraždy. Na súde v Pretórii sa vo svojej reči vrátila k popisu celej udalosti a následne zhodnotila výpovede niektorých z 37 svedkov. Podľa jej slov existujú pochybnosti vo svedectvách o kriku v osudnú noc, keďže susedia nikdy predtým nepočuli Pistoriusa kričať a preto nemali možnosť to porovnať s výkrikmi počas nešťastnej udalosti.
      

Masipová tiež vyhlásila, že ani sms-správy, ktoré si pár vymieňal, nič nedokazujú. Vzápätí Pistoriusove výpovede opísala ako "chabé" a "vyhýbavé". Po niekoľkých úvodných hodinách však odmietla, že išlo o úkladnú vraždu. Následne Pistoriusa zbavila všetkých obvinení z vraždy a ten po jej slovách neudržal slzy. "Žalobca napriek všetkým pochybnostiam nepreukázal, že to bol premyslený čin. Nie je dostatok dôkazov na potvrdenie tohto záveru," cituje agentúra Reuters Masipovú.
      

Dvadsaťsedemročný športovec s amputovanými dolnými končatinami zabil Steenkampovú vlani vo februári na Valentína štyrmi strelnými ranami v čase, keď bola zamknutá na toalete v ich dome. Prokuratúra tvrdí, že sa tam zavrela po hádke s Pistoriusom a že ten následne strieľal s úmyslom ju zavraždiť. Hendikepovaný atlét však po celý čas trval na tom, že si svoju priateľku pomýlil so zlodejom a zastrelil ju "omylom".
      

V prípade, že by uznali hendikepovaného atléta vinným z úmyselnej vraždy, hrozilo by mu 25 rokov za mrežami až doživotie. Za neúmyselné zabitie môže očakávať 15 rokov odňatia slobody.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies