Dovoz liehovín limituje domácich výrobcov

NETKY.SK • 12 Január 2017, 15:37 • 2 min
Dovoz liehovín limituje domácich výrobcov

BRATISLAVA - Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku hodnotí pozitívne, že v minulom roku aj napriek problematickej situácii v rozvoji podnikania s liehom nezanikol ani jeden z jeho členských subjektov.

slovakia

left justify in out

Podľa tajomníka združenia Júliusa Forsthoffera sú totiž obchodné reťazce tvrdou konkurenciou v predaji tuzemských liehovín, keďže dovážajú aj sortiment liehovín, ktorý sa na Slovensku bežne nepredáva.


Združenie zároveň negatívne hodnotí znenie nového zákona o odpadoch, ktorý má ekonomický dopad na podniky. "Nie sme spokojní ani so slabou produkciou ovocia pre vlastnú výrobu ovocných destilátov, čím sa zvyšuje závislosť od ich dovozu,“ skonštatoval Forsthoffer. Podľa tajomníka združenia tiež pretrváva občianska nerovnosť v daňovom zaťažení pestovateľského pálenia voči domácim výrobcom vína, ktorí majú nulovú sadzbu dane.


V tomto roku by bolo podľa Združenia liehu a liehovín vhodné vyhodnotiť účinnosť zavedenia nových kontrolných známok na alkoholické nápoje a jeho prínos pre verejné financie. „Prijali by sme aj efektívnejšiu legislatívu v metrologickej kontrole stacionárnych nádrží a legislatívne vyriešenie problémov vyplývajúcich z nedodržiavania lehoty splatnosti faktúr,“ uzavrel Forsthoffer.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona