Dovolenku vo vlasti prežije v tomto roku dvojnásobne viac Európanov

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 11:21 • 2 min
Dovolenku vo vlasti prežije v tomto roku dvojnásobne viac Európanov

BRATISLAVA - Počet Európanov, ktorí budú v rámci svojej tohtoročnej dovolenky objavovať krásy vlastnej krajiny, by sa mal tento rok zdvojnásobiť. Vyplýva to z analýzy cestovných trendov spoločnosti MasterCard, ktorá vychádza z prieskumu Euromonitor.

slovakia

left justify in out

Trendom tohtoročnej dovolenkovej sezóny má byť cestovanie v tuzemsku. Očakáva sa, že až 1,14 miliardy ciest ľudí z celej Európy bude v rámci ich domoviny. Počet dovoleniek prežitých Európanmi v ich vlasti sa tak tento rok zvýši o 114 %, čo je oproti roku 2013 viac než dvojnásobný nárast.
      

"Vzhľadom na to, koľko toho Európa ponúka, ma vôbec neprekvapuje, že rekreanti majú tendenciu zostávať vo svojej vlasti. Európania sa podľa všetkého chcú vyhnúť stresu spojenému s opúšťaním pohodlia, na ktoré sú zvyknutí, a snažia sa preskúmavať destinácie, ktoré sú im najbližšie," konštatoval prezident spoločnosti MasterCard Europe Javier Perez.
      

V rebríčku krajín, ktorých obyvatelia chcú najviac cestovať po svojej vlasti, vedie Francúzsko. Za ním nasledujú Španielsko, Nemecko, Veľká Británia a Ukrajina.
      

Napríklad prieskum Európskej komisie (EK) zistil, že v roku 2013 prežili hlavnú dovolenku v tuzemsku viac než dve pätiny Európanov. Za hranice EÚ sa pritom vydala iba necelá pätina z nich. Podobný trend možno dlhodobejšie sledovať aj na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona