Dovolenkári pozor: Islamský štát sa vyhráža aj Chorvátsku

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 11:59 • 2 min
Dovolenkári pozor: Islamský štát sa vyhráža aj Chorvátsku

ZÁHREB - Raj slovenských dovolenkárov Chorvátsko je na pozore. Miestne médiá priniesli informácie, podľa ktorých je krajina pri Jadrane terčom teroristov. Hrozby umiestnili džihádisti na YouTube.

slovakia

left justify in out

Podľa českého bezpečnostného analytika Andora Šándora tieto varovania netreba podceňovať. "Nikto nevie, ktoré varovania majú reálny základ. Chorvátsko a Srbsko nikdy neboli doménou islamského terorizmu," povedal pre denník Plus jeden deň.

 

Podľa neho to však neznamená, že sa turisti majú Chorvátsku vyhýbať. "Cieľom extrémistov a radikálov z tzv. Islamského štátu je zastrašovanie a šírenie neistoty. Úrady všetky relevantné hrozby terorizmu vyhodnocujú a prijímajú potrebné opatrenia. Chorvátsko považujeme za bezpečnú krajinu pre našich turistov," uviedol hovorca slovenského ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies