Dovolenkári a rybári protestujú proti uzavretiu pláží na Francúzskej Riviére

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 08:48 • 2 min
Dovolenkári a rybári protestujú proti uzavretiu pláží na Francúzskej Riviére

PARÍŽ - Návštevníci jednej z pláží na Francúzskej Riviére vyjadrili v nedeľu hnev proti rozhodnutiu úradov uzavrieť pre verejnosť úsek pobrežia medzi mestami Antibes a Marseille, kde sa nachádza pozemok s vilou, v ktorej bude dovolenku tráviť rodina kráľa Saudskej Arábie. Informovali o tom dnes francúzske médiá.

slovakia

left justify in out

Miestne úrady potvrdili, že kráľ Salmán by mal pricestovať počas tohto týždňa a s tým súvisí aj uzavretie časti pobrežia pre verejnosť. Zákaz vstupu sa týka i obľúbenej verejnej pláže Vallauris, na ktorú sa dá dostať jedine tunelom popod železničnú trať.

 

Miestny policajný dôstojník Philippe Castanet poznamenal, že zákaz vstupu na inkriminovanú časť pobrežia bude platiť počas celého pobytu kráľa a jeho rodiny.

 

Ochranná zóna bude vytvorená aj na mori - pobrežná stráž zastaví každú loď, ktorá sa priblíži alebo naruší 300 metrov širokú ochrannú zónu pri časti pobrežia, kde sa nachádza pozemok s rozľahlou vilou vlastnenou saudskoarabským kráľom.

 

Miestnych obyvateľov i dovolenkárov bezpečnostné opatrenia nahnevali. "Že sa starajú o ich bezpečnosť, to je v poriadku, ale mohli by ľuďom dovoliť aspoň sa kúpať," uviedol miestny rybár Mohamed. Vysvetlil, že je to veľmi dobré miesto na rybačku aj na kúpanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies