Dovolenka v septembri? Tri dôvody, prečo navštíviť Mallorcu na konci sezóny

NETKY.SK • 4 September 2018, 06:00 • 2 min
Dovolenka v septembri? Tri dôvody, prečo navštíviť Mallorcu na konci sezóny

Cez prázdniny na najväčšom z Baleárskych ostrovov len ťažko zoženiete ubytovanie. Práve na sklonku sezóny si ale môžete božské pláže užiť v dokonalom pohodlí. A dôvodov, prečo sem vyraziť práve teraz, je oveľa viac.

slovakia

left justify in out

Koniec leta je jedným z najkrajších období, kedy Mallorcu môžete navštíviť. Hprúce počasie aj nápory turistov pomaly opadajú, ale vzduch aj more sú stále teplé. Ideálny čas pre prieskum vyhlásených pláží a vyhliadok na myse Formetor, alebo jaskyne Cuevas del Drach s podzemným jazerom. Koniec leta je aj ideálny čas vyraziť po Mallorke na bicykli či vyraziť na prechádzku do hôr.

 

TIP: Navštívte prístav Sa Calobra v pohorí Sierra de Tramuntana, častý cieľ cyklistických aj lodných výletov. Cesta sem skrz priesmyky a horské serpentíny je naozajstný zážitok. Môžete odtiaľto podniknúť túru do hôr alebo sa tunelom vydať na prechádzku do úchvatného kaňonu Torrent de Parreis. Alebo sa len kúpať pri kamienkovej pláži obklopenej strmými útesmi.

 

Hlavné mesto Palma de Mallorca je kozmopolitné veľkomesto s pôvabným historickým centrom, množstvom pamiatok, múzeí a galérií aj nákupných možností. Za návštevu rozhodne stojí katedrála La Seu s interiérom, ktorý zdobil aj Antonio Gaudí, aj uličky historického jadra, obklopujúce námestia Placa Major. Najluxusnejšie obchody nájdete na bulvári Paseo de Borne alebo v uliciach Via veríte či Jaime III. Zľavy napríklad na módu zas môžete loviť v obchoďákoch Corte Inglés v centre či Porto Pí na prístavnej promenáde. Obchody sú tu novo otvorené aj v nedeľu a počas sviatkov.

 

TIP: Milovníci umenia by do Palmy mali zavítať 22. septembra, kedy tu na jednu noc otvoria všetky galérie v meste a celé centrum žije umením.

 

Pri návšteve ostrova sa určite vydajte aj mimo hotelový rezort. Ostrov nie je rozľahlý, a tak ho môžete prejsť nielen hromadnou dopravou alebo požičaným autom, ale aj na bicykli. Za návštevu tu stojí rad miest, vrátane horskej dedinky s kláštorom Valldemossa, ktorá uchvátila skladateľa Frederica Chopina aj herca Michaela Douglasa.

 

Ďalšími populárne miesta patria mestečku Banyalbufar, na terasách nad morom, horské mestečko Deia, ktoré učarovalo boháčom a umelcom, alebo Fornatlux, ktoré je označované za najkrajšiu dedinu v celom Španielsku.

 

TIP: Vo vinárskom centre, meste Binissalem, sa bude 29. a 30. septembra oslavovať vinobranie Festa des Vermar. A oslavy sú to naozaj bujaré. Okrem ochutnávok vín, krojovaných sprievodov a živej hudby sa bude organizovať aj obria hroznová bitka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona