Dôvody, pre ktoré sa oplatí zainvestovať do kvalitnej fotopasce

NETKY.SK • 30 Marec 2019, 10:00 • 2 min
Dôvody, pre ktoré sa oplatí zainvestovať do kvalitnej fotopasce

Fotopasce boli pôvodne vytvorené na monitorovanie zveri, čoskoro sa ale začali využívať aj na iné účely, napríklad na ochranu majetku. Najideálnejšie sú ale na sledovanie voľne žijúcich zvierat, takže ich výhody ocenia najmä poľovníci alebo milovníci prírody.

slovakia

left justify in out

Široké využitie fotopasce

 

Fotopasce sa využívajú nie len na pozorovanie zveri, vtákov a iných živočíchov, ale môžu pomôcť odhaliť aj nechcených pytliakov. Často sa ale využívajú aj pri záhradných chatkách, chalupách alebo domoch kvôli ochrane majetku.

 

Dokážu vyhotovovať fotky alebo videá aj s označením dátumu a času, niektoré aj odošlú MMS na mobil. Všetko závisí od účelu, na ktorý fotopascu potrebujete, od čoho sa potom odvíja aj jej typ a široké funkcie.

 

Fotopasca na sledovanie zveri

Na tento účel sa obvykle používajú jednoduchšie a cenovo dostupnejšie fotopasce. Lacnejšie modely ako fotopasca ScoutGuard BG330 sú bez odosielania MMS a videí. To znamená, že zachytené zábery sa ukladajú na SD kartu a môžete si ich pozrieť, keď prídete pascu skontrolovať, resp. vymeniť pamäťové karty. Zábery sa vyhotovujú cez deň aj v noci.

 

img

 

Ochrana majetku

Pri ochrane majetku je dobré zvoliť si fotopascu s odosielaním MMS. To znamená, že keď sa v dosahu objaví pohyb spraví sa snímka a odošle sa MMS na váš mobil. V prípade potreby tak môžete začať hneď konať. Samozrejme tieto modely majú vyššie ceny ako tie bez MMS.

 

Dôležité funkcie a parametre

Fotopasce sa delia podľa typu prísvitu na 3 základné typy:

-  940 nm - nočný prísvit nie je viditeľný a používa sa najčastejšie;
-  850 nm - viditeľný infra prísvit, vhodný pri pozorovaní zveri ale nie na stráženie objektov, vidno totiž malé červené LED diódy;
blesk - používaný minimálne, pretože často odplaší zver, je viditeľný, no získate farebné a kvalitnejšie fotky v noci.

 

Pre nákupom venujte ale pozornosť aj dosahu senzora, kvalite snímky, zornému poľu, rýchlosti spúšte, počtu záberov za sekundu a či má pasca zabudovanú obrazovku.

Niektoré modely majú dokonca aj Wi-fi, takže zábery si môžete stiahnuť do tabletu alebo mobilu a nemusíte ísť fyzicky do lokality umiestnenia. Dokonalé, nemyslíte?!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies