Dôvodom prudkého posilnenia Bitcoinu je nadmerná likvidita

NETKY.SK • 1 December 2013, 23:34 • 2 min
Dôvodom prudkého posilnenia Bitcoinu je nadmerná likvidita

NEW YORK - Minulotýždňové posilnenie digitálnej meny Bitcoin z 810 USD na 1200 USD (882 eur) signalizuje, že na trhu je príliš veľa peňazí, myslí si známy švajčiarsky investor Marc Faber. Informovala o tom CNBC.

slovakia

left justify in out

Faber považuje za dôvod "masívnej špekulatívnej bubliny" uvoľnené menové politiky centrálnych bánk. Prudký nárast cien aktív je podľa neho symptómom nadmernej likvidity, ktorá má tiež vplyv na cenu Bitcoinu. "Nemám tušenie, či je cena Bitcoinu 10.000 dolárov, milión dolárov alebo 50 dolárov," uviedol Faber. Prudké posilnenie digitálnej meny podľa neho len ukazuje, že na trhu je príliš mnoho likvidity, ktorá sa prelieva z jedného špekulatívneho sektora do druhého.

Bitcoin sa v novembri dostal do pozornosti investorov, keď jeho cena prudko vyskočila. Tento týždeň vzrástla až na 1200 USD, pričom na konci októbra sa podľa Mt.Gox.com predávala po 210 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies