Dôveryhodnosť Slovenska trpí podľa Fedora dvojtvárnosťou

NETKY.SK • 10 Február 2015, 15:11 • 2 min
Dôveryhodnosť Slovenska trpí podľa Fedora dvojtvárnosťou

BRATISLAVA - Dôveryhodnosť Slovenska podľa poslanca NR SR Martina Fedora trpí dvojtvárnosťou zahraničnej politiky.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes v rozprave v parlamente k správe o zameraní zahraničnej politiky, niekedy sa mu zdá, ako keby zahraničná politika predsedu vlády naletela ruskej propagande. „Propagande často lživej, plnej poloprávd a dezinformácií, ktorá zaplavuje internet, alebo takzvané alternatívne médiá. Bohužiaľ, tejto propagande dokáže naletieť množstvo ľudí a vyzerá to tak, že aj predseda vlády. Ešte horším prípadom však je, že to zneužíva len na svoje politické ciele a podobné bludy zdôveryhodňuje v očiach občanov Slovenskej republiky,“ vyhlásil Fedor. Úlohou vlády by malo podľa neho byť s takouto propagandou, ktorá je v rozpore so záujmami Slovenska aj spojencov, bojovať, nie ju niektorými výrokmi dokonca potvrdzovať.

 

V zahraničnopolitickej oblasti je podľa Fedora ruská propaganda jedno z najväčších nebezpečenstiev, ktorým v súčasnosti čelíme. „Je to vec, o ktorej by mala byť zmienka aj v zameraní zahraničnej politiky Slovenskej republiky, pretože ide o záležitosť, ktorá je vážnym zahraničnopolitickým a bezpečnostným problémom,“ zdôraznil s tým, že nielen zo strany Ruska, ale aj zo strany ISIL vidíme v súčasnosti nový tzv. typ hybridnej vojny. 

 

Fedor tiež upozornil, že predseda vlády spochybnil výsledky summitu vo Walese, kde sa zúčastnili prezident aj jeho ministri zahraničných vecí a obrany. V správe o zameraní zahraničnej politiky sa však píše, že Slovensko sa zapojí do realizácie rozhodnutí summitu vo Walese, že bude realizovať kolektívny záväzok zefektívniť a postupne zvýšiť výdavky na obranu a modernizáciu ozbrojených síl, zabezpečí ich reálny nárast v súlade s hospodárskym rastom a zároveň do roku 2020 vyčlení 1,6 percenta HDP na obranu. 

 

Podľa Fedora dezinformácie, šírenie protizápadnej a protidemokratickej propagandy a rôznych nepodložených konšpiračných teórií sú jedným z hlavných nebezpečenstiev, ktorým naša krajina aj Európa v súčasnosti čelia. „Je to vec, ku ktorej by sa mali vláda, rezort zahraničia aj bezpečnostné zložky postaviť a čeliť jej. Je doslova tragédiou, že predseda vlády Slovenskej republiky sa svojimi vyjadreniami tejto nebezpečnej propagande, ktorá je súčasťou hybridnej vojny, ktorú vedie Rusko proti Ukrajine, ale aj Európe, približuje,“ vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies