Dôveryhodnosť sloganu o bezpečných Olympyjských hrách je ohrozená

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 15:10 • 2 min
Dôveryhodnosť sloganu o bezpečných Olympyjských hrách je ohrozená

TOKIO - Plánovaná návšteva prezidenta Medzinárodného olympijského výboru Thomasa Bacha v japonskom Tokiu sa do konca mája možno neuskutoční, pretože na mieste olympijských hier je momentálne nariadením japonskej vlády výnimočný stav kvôli koronavírusu. Naštrbí to dôveryhodnosť tvrdenia, že olympiáda v Tokiu bude toto leto bezpečná pre všetkých jej účastníkov?

slovakia

left justify in out

Zrušenie Bachovej pracovnej cesty by mohlo naštrbiť dôveryhodnosť tvrdenia, že olympiáda v Tokiu bude toto leto bezpečná pre všetkých jej účastníkov. Bach sa mal v dňoch 17. a 18. mája stretnúť so zástupcami behu s olympijskou pochodňou v Hirošime a možno aj v Tokiu. Do začiatku najväčšieho športového sviatku aktuálne zostáva už len 11 týždňov.

 

img

"Úprimne si myslím, že by pre neho bolo teraz dosť ťažké prísť do Tokia. O zrušení návštevy však ešte nebolo rozhodnuté," uviedla na adresu Bacha šéfka organizačného výboru hier Seiko Hašimotová.

 

Prečítajte si tiež: Japonsko vydalo nové bezpečnostné pravidlá pre športovcov počas OH

Na rozdiel od Bacha do Tokia sa už predtým dostal Sebastian Coe. Šéf Svetovej atletiky a výkonný člen MOV by mal byť v nedeľu účastníkom testovacích pretekov atlétov na vynovenom národnom štadióne, ktorý bude 23. júla dejiskom slávnostného úvodu Hier XXXII. olympiády. Potenciálny nástupca Bacha na stoličke šéfa MOV vyjadril podporu Hašimotovej a jej tímu, že sa snažia nepoľaviť v úsilí o usporiadanie bezpečných OH v Tokiu. "My v Londýne sme si v roku 2012 nemusel robiť starosti so zdravotnými protokolmi ohľadom nejakej pandémie. Uvedomuje si preto, pod akým ste tlakom a aké stresové situácie prežívate. Máte moje sympatie a podporu," vyhlásil 64-ročný Sebastian Coe, ktorý sa v rokoch 1980 a 1984 tešil z dvoch zlatých medailí v behu na 1500 m na olympijských hrách.

 

Mohlo by vás zaujímať: Petrohrad 2000, prvá medaila pre Slovensko z A – kategórie MS

V Tokiu sa v uplynulých šiestich dňoch uskutočnili aj testovacie preteky skokanov do vody a reprezentantiek v synchronizovanom plávaní za účasti 224 športovcov a dovedna 438 ľudí zo 46 krajín. Pozitívny test na COVID-19 mal iba jeden nemenovaný funkcionár, ktorý bol umiestnený do karantény. "Všetci sa chceme počas pretekov cítiť bezpečne a v Tokiu sme sa tak aj cítili. Nemyslím si, že inde by nám vedeli vytvoriť bezpečnejšie podmienky v súvislosti s ochranou pred COVID-19 ako práve tu," vyhlásila kanadská reprezentantka Jennifer Abelová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies