Dôverčivý dôchodca: Podvodník ho pripravil o 3 500 eur

NETKY.SK • 1 August 2014, 13:28 • 2 min
Dôverčivý dôchodca: Podvodník ho pripravil o 3 500 eur

KOŠICE - Policajti Obvodného oddelenia PZ v Strážskom vyšetrujú krádež peňazí a pátrajú po páchateľovi, ktorý vo štvrtok 31. júla dopoludnia so súhlasom 85-ročného majiteľa vošiel do jeho rodinného domu v obci Oreské (okr. Michalovce) a ponúkal mu na predaj rôzny tovar.

slovakia

left justify in out

Počas prezerania tovaru páchateľ využil nepozornosť dôchodcu, odišiel do vedľajšej izby a odcudzil pokladničku s finančnou hotovosťou 3 500 eur. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin krádeže, za ktorý hrozia tri roky väzenia.

 

"Polícia vyzýva občanov, aby kedykoľvek neváhali kontaktovať políciu na bezplatnom čísle 158 v prípadoch, keď ich navštívia podozrivé osoby, respektíve spozorujú podozrivé správanie sa osôb, ktoré sa vydávajú za plynárov, elektrikárov, pracovníkov rôznych inštitúcií a podobne. Operačný dôstojník ihneď vyšle na miesto policajnú hliadku, ktorá preverí totožnosť týchto osôb. Polícia vyzýva občanov, najmä staršie osoby, aby do svojich obydlí nevpúšťali neznáme osoby, ktoré sa pod rôznymi zámienkami dostanú do ich príbytkov, pritom využijú ich nepozornosť a dôverčivých seniorov okradnú neraz aj o celoživotné úspory," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies