Dôvera vyhlasuje úrokovú amnestiu pre dlžníkov

NETKY.SK • 8 November 2016, 12:21 • 2 min
Dôvera vyhlasuje úrokovú amnestiu pre dlžníkov

BRATISLAVA - Zdravotná poisťovňa Dôvera vyhlasuje úrokovú amnestiu pre dlžníkov na zdravotnom poistení. Informoval o tom v utorok na tlačovej konferencii generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Martin Kultan.

slovakia

left justify in out

 Ak do 31. decembra tohto roku zaplatia dlžníci dlžné poistné, poisťovňa upustí od vymáhania úrokov z omeškania. Úroková amnestia sa vzťahuje na všetkých dlžníkov Dôvery bez ohľadu na to, či aktuálne sú, alebo nie sú jej poistencami. "Výška dlhu nie je rozhodujúca," podotkol Kultan.

 

V súčasnosti má zdravotná poisťovňa Dôvera viac ako 100 tisíc dlžníkov na verejnom zdravotnom poistení, pričom kumulatívne dlhujú takmer 130 miliónov eur. Dlžník nemusí o túto ponuku poisťovňu žiadať, stačí keď jej obratom pošle doklad o zaplatení dlhu. A to buď poštou, faxom alebo mailom, respektíve prostredníctvom svojej Elektronickej pobočky, prípadne ho odovzdá osobne v ktorejkoľvek pobočke poisťovne.

 

Ako poznamenal generálny riaditeľ, postoj zdravotnej poisťovne k dlžníkom je striktný, dlh na verejnom zdravotnom poistení musia uhradiť. "Tak to vyžadujú zákony. To nám však nebráni prísť s ponukou, ktorá dlžníkom uľahčí situáciu a umožní im zbaviť sa svojho dlhu a nevliecť to rastúce bremeno ďalej," vysvetlil dôvody opatrenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies