Dôvera v ekonomiku eurozóny vo februári vzrástla

NETKY.SK • 28 Február 2012, 12:02 • 2 min
Dôvera v ekonomiku eurozóny vo februári vzrástla

Dôvera v ekonomiku eurozóny vo februári vzrástla - Svet Dôvera podnikateľov aj spotrebiteľov v ekonomiku 17 krajín eurozóny sa aj tento mesiac zvýšila, už druhýkrát po sebe a viac, ako analytici očakávali. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Európskej komi

slovakia

left justify in out

img

Dôvera podnikateľov aj spotrebiteľov v ekonomiku 17 krajín eurozóny sa aj tento mesiac zvýšila, už druhýkrát po sebe a viac, ako analytici očakávali. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Európskej komisie (EK).
      Podľa EK kľúčový ukazovateľ ďalšieho vývoja v regióne, indikátor ekonomického sentimentu (IES), vo februári vzrástol o 1 bod na 94,4 bodu z 93,4 bodu z prvom mesiaci roka. Analytici, ktorých oslovila agentúra RTTNews pritom odhadovali, že dosiahne 94 bodov.
      Hodnota IES podnikateľov v priemyselnom sektore v tomto mesiaci stúpla na -5,8 bodu z januárových -7 bodov, podobne sa aj maloobchodníkom zlepšila nálada na -14,4 bodu z -15,5 bodu v predchádzajúcom mesiaci a dôvera spotrebiteľov vzrástla o 0,4 bodu na -20,3 bodu vo februári.
      Aj ukazovateľ podnikateľskej klímy sa mierne zvýšil na -0,18 bodu z -0,21 bodu, a to vďaka očakávanému rastu produkcie a nových objednávok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies