Dôvera v ekonomiku eurozóny klesla v marci tretí mesiac po sebe

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 12:48 • 2 min
Dôvera v ekonomiku eurozóny klesla v marci tretí mesiac po sebe

BRUSEL - Dôvera v ekonomiku eurozóny zaznamenala tento mesiac ďalší pokles, už tretí mesiac po sebe, pričom zhoršenie nálad bolo výraznejšie, než sa predpokladalo. Uviedla to v utorok Európska komisia.

slovakia

left justify in out

Index ekonomickej dôvery v eurozóne klesol v marci na 112,6 bodu z februárovej úrovne 114,2 bodu. Očakávalo sa, že index klesne na 113,3 bodu. Dôvodom výraznejšieho poklesu hlavného indexu je zhoršenie nálad v priemysle, službách aj maloobchode.

 

Index dôvery v priemysle dosiahol v marci 6,4 bodu oproti 8 bodom vo februári. Podobne sa výrazne zhoršili nálady podnikateľov aj v maloobchode, kde príslušný index klesol zo 4,5 bodu na 1,6 bodu. Pokles dôvery zaznamenal aj sektor služieb. Príslušný index dosiahol 16,3 bodu, zatiaľ čo vo februári zaznamenal hodnotu 17,6 bodu.

 

Čo sa týka dôvery spotrebiteľov, tá v marci zotrvala na úrovni z predchádzajúceho mesiaca. To znamená, že index spotrebiteľskej dôvery v eurozóne dosiahol opäť 0,1 bodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies