Dôvera prijala návrh lekárskej komory na ďalšie rokovania

NETKY.SK • 17 August 2015, 16:23 • 2 min
Dôvera prijala návrh lekárskej komory na ďalšie rokovania

BRATISLAVA - Zástupcovia Slovenskej lekárskej komory (SLK) a zdravotnej poisťovne Dôvera sa opäť stretnú za rokovacím stolom.

slovakia

left justify in out

Po tom, čo sa vzájomné rokovania skončili neúspechom, prijala poisťovňa požiadavku komory na ďalšie. V utorok (18.8.) tak budú obe strany hľadať možnosti dohody a podpísania zmlúv medzi poskytovateľmi - mandantmi SLK a Dôverou.

 

Obe strany sa sporia o navýšenie platieb pre ambulancie. K 1. júnu preto vypovedala SLK zmluvy Dôvere za vyše 1900 mandantov, výpovedná lehota je tri mesiace. Poisťovňa minulý týždeň oznámila, že po neúspechoch v rokovaniach so SLK začne oslovovať lekárske ambulancie jednotlivo. Komoru to prekvapilo a odkázala, že chce ďalej rokovať.

 

Lekárska komora zatiaľ konkretizovala, ako by mohlo vyzerať po uplynutí výpovedí zmlúv jej mandantov s Dôverou poskytovanie zdravotnej starostlivosti poistencom tejto súkromnej poisťovne. Šéf SLK Marian Kollár však upozornil, že pokiaľ obe strany nebudú komunikovať, k dohode nedôjde. Podľa platnej legislatívy má pacient u nezmluvného lekára nárok na úhradu neodkladnej zdravotnej starostlivosti, zvyšok si musí zaplatiť.

 

SLK v súčasnosti rokuje aj s Union ZP, kde je podľa Kollára situácia podobná ako s Dôverou. Najmenšej súkromnej poisťovni však ambulancie výpovede nepodali. Rokovania rovnako pokračujú aj so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies