Dôvera poslala vlani akcionárom 50 miliónov eur

NETKY.SK • 12 August 2013, 06:38 • 2 min
Dôvera poslala vlani akcionárom 50 miliónov eur

BRATISLAVA - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera dala vlani na vyplatenie záväzkov voči svojim akcionárom 50 miliónov eur. Podľa overenej účtovnej uzávierky za minulý rok tak záväzky voči akcionárom klesli na 183,3 milióna eur. Šéf poisťovne Martin Kultan potvrdil, že ďalšie peniaze posielajú akcionárom aj v tomto roku, sumu konkretizovať nechcel.

slovakia

left justify in out

Poisťovňa Dôvera splácala počas roku aj dlhodobý bankový úver vo výške 179,5 milióna eur. O rovnaké číslo predvlani klesli záväzky voči akcionárom. Úver si poisťovňa zobrala v roku 2011 a v roku 2012 z neho splatila takmer 26 miliónov eur.

Ako vlani informoval denník Sme, účtovná operácia, ktorá sa skončila vyčlenením 412 miliónov eur do položky záväzok voči akcionárom, sa začala, keď sa spájali poisťovne Dôvera a Apollo. Po kúpe nový znalecký posudok určil, že Dôvera má hodnotu vyššiu o 470 miliónov eur, ako pred predajom. Akcionári poisťovne rozhodli, že 412 zo 470 miliónov eur sa zapíše do výkazov ako záväzok voči akcionárom.

Súkromná poisťovňa Dôvera s asi 1,4 milióna poistencami skončila vlani v zisku 47,8 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies