Dôvera nemeckých investorov v ekonomiku v januári vzrástla

NETKY.SK • 18 Január 2011, 12:51 • 2 min
Dôvera nemeckých investorov v ekonomiku v januári vzrástla

Dôvera nemeckých investorov v ekonomiku v januári vzrástla - Svet Dôvera nemeckých investorov v najväčšiu ekonomiku eurozóny v januári podľa očakávania vzrástla a dosiahla najvyššiu úroveň od júla 2010. Motorom jej rastu bol export strojárskych výrobkov.

slovakia

left justify in out

Dôvera nemeckých investorov v najväčšiu ekonomiku eurozóny v januári podľa očakávania vzrástla a dosiahla najvyššiu úroveň od júla 2010. Motorom jej rastu bol export strojárskych výrobkov. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Centra pre výskum európskeho hospodárstva (ZEW).
      Podľa výsledkov ankety sa kľúčový index dôvery nemeckých investorov, ktorý vyjadruje ich očakávania pre najbližších šesť mesiacov, zvýšil v prvom mesiaci tohto roka na 15,4 bodu z 11,1 bodu v decembri 2010.
      "Nemecká ekonomika bezpečne napreduje. Zdá sa, ako keby existovala slepá dôvera v silu zotavovania nemeckého hospodárstva," uviedol analytik ING Financial Markets Carsten Brzeski.
      Kontrola rastu miezd v predchádzajúcich rokoch a slabé euro pomohli Nemecku dosiahnuť vlani nadpriemerný rast ekonomiky, ktorý by mali teraz podporiť spotrebiteľské výdavky. Tie sa už tiež začínajú zlepšovať vďaka klesajúcej nezamestnanosti.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies