Dôvera investorov v nemeckú ekonomiku je najvyššia od júla 2010

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 07:51 • 2 min
Dôvera investorov v nemeckú ekonomiku je najvyššia od júla 2010

Dôvera investorov v nemeckú ekonomiku je najvyššia od júla 2010 - Svet Nemeckým investorom a analytikom sa aj tento mesiac zlepšila nálada, už štvrtýkrát po sebe a viac, ako sa čakalo. Okrem toho ich dôvera v ekonomiku dosiahla najvyššiu úroveň od júla 20

slovakia

left justify in out

img

Nemeckým investorom a analytikom sa aj tento mesiac zlepšila nálada, už štvrtýkrát po sebe a viac, ako sa čakalo. Okrem toho ich dôvera v ekonomiku dosiahla najvyššiu úroveň od júla 2010. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Centra pre výskum európskeho hospodárstva (ZEW), ktoré sídli v Mannheime.
      Podľa výsledkov štúdie ZEW sa kľúčový index dôvery nemeckých investorov a analytikov, ktorý odráža ich očakávania na najbližších šesť mesiacov, v marci zvýšil o 16,9 bodu na 22,3 bodu z februárových 5,4 bodu. Analytici pritom odhadovali, že stúpne o 10 bodov.
      Ale marcová hodnota ďalšieho ukazovateľa - indexu súčasných podmienok klesla o 2,7 bodu na 37,6 bodu z februárových 40,3 bodu, zatiaľ čo analytici predpovedali, že sa zvýši na 41,5 bodu.
      "Spotrebiteľské výdavky v Nemecku budú vďaka relatívne nízkej nezamestnanosti pravdepodobne naďalej stimulovať hospodársky rast," uviedol prezident ZEW Wolfgang Franz, ktorý zároveň upozornil, že slabá aktivita kľúčových obchodných partnerov Nemecka v Európe a problémy bankového sektora ohrozujú rast jeho ekonomiky.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies