Dôvera investorov v nemeckú ekonomiku a eurozónu vzrástla

NETKY.SK • 18 September 2012, 10:50 • 2 min
Dôvera investorov v nemeckú ekonomiku a eurozónu vzrástla

Dôvera investorov v nemeckú ekonomiku a eurozónu vzrástla - Svet Nemeckým investorom sa konečne zlepšila nálada a ich dôvera v ekonomiku prvýkrát po piatich mesiacoch vzrástla. Dôvodom je rozhodnutie Európskej centrálnej banky (ECB) obnoviť nákup dlhopiso

slovakia

left justify in out

img

Nemeckým investorom sa konečne zlepšila nálada a ich dôvera v ekonomiku prvýkrát po piatich mesiacoch vzrástla. Dôvodom je rozhodnutie Európskej centrálnej banky (ECB) obnoviť nákup dlhopisov eurozóny a pomôcť jej tak v boji s dlhovou krízou. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Centra pre výskum európskeho hospodárstva (ZEW). 
      Podľa tejto ankety kľúčový index dôvery nemeckých investorov, ktorý vyjadruje ich očakávania pre najbližších šesť mesiacov, sa v septembri zvýšil na -18,2 bodu z augustových -25,5 bodu. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, pritom odhadovali, že septembrový index stúpne o niečo menej a dosiahne -20 bodov.
      Hodnota indexu je však stále záporná. To podľa expertov signalizuje, že nemecká ekonomika bude v nasledujúcich šiestich mesiacoch ďalej strácať dynamiku v reakcii na pokles odbytu na kľúčových trhoch. Avšak na druhej strane, rozhodnutie ECB a tiež verdikt nemeckého Ústavného súdu, ktorý dal zelenú trvalému záchrannému fondu vyvolali na trhoch nádej, že eurozóna vykročila na cestu smerujúcu von z krízy.
      To sa odrazilo aj na výraznom zvýšení dôvery investorov v ekonomiku celej eurozóny. Hodnota príslušného indexu ZEW tento mesiac vzrástla až o 17,4 bodu na -3,8 bodu.

Zdroj: TASR/Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona