Dôvera dá poistencom granty na liečbu, ktorá nie je hradená z poistenia

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 19:02 • 2 min
Dôvera dá poistencom granty na liečbu, ktorá nie je hradená z poistenia

BRATISLAVA - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera ponúka svojim poistencom granty na nákup liekov či preplácanie ošetrení.

slovakia

left justify in out

Od apríla spúšťa grantový program, v rámci ktorého sa môžu jej poistenci uchádzať o finančný príspevok na takú liečbu, ktorá nie je hradená z verejného zdravotného poistenia.

 

„Niekedy prevencia nestačí. Je potrebná dlhodobá alebo opakovaná zdravotná starostlivosť. Inokedy zas zdravotná pomôcka či liek nie sú hradené z verejného zdravotného poistenia. Zdravotnícky a sociálny systém nemôžu pokrývať všetky náklady na zdravotnú starostlivosť," povedal šéf poisťovne Martin Kultan.

 

Cieľom projektu je pomôcť pacientom zlepšiť zdravotný stav alebo vyriešiť ich zdravotný problém prostredníctvom zdravotnej starostlivosti, ktorá nie je hradená z verejného zdravotného poistenia. Príspevok, o ktorý sa možno uchádzať do 4. mája, dostanú vybraní žiadatelia, jeho výška nie je obmedzená. Opodstatnenie žiadosti posúdi lekár alebo odborník z oblasti farmácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona