Dôvera amerických spotrebiteľov v máji nečakane klesla

NETKY.SK • 29 Máj 2012, 21:56 • 2 min
Dôvera amerických spotrebiteľov v máji nečakane klesla

Dôvera amerických spotrebiteľov v máji nečakane klesla - Svet Dôvera amerických spotrebiteľov v máji nečakane klesla a dosiahla tak najnižšiu úroveň za osem mesiacov. Dôvodom sú obavy z ďalšieho vývoja na trhu práce, realitnom aj akciovom trhu.

slovakia

left justify in out

img

Dôvera amerických spotrebiteľov v máji nečakane klesla a dosiahla tak najnižšiu úroveň za osem mesiacov. Dôvodom sú obavy z ďalšieho vývoja na trhu práce, realitnom aj akciovom trhu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu inštitútu Conference Board. Podľa aktuálnych údajov májový index spotrebiteľskej dôvery inštitútu Conference Board klesol na 64,9 bodu z revidovaných aprílových 68,7 bodu. Analytici, ktorých oslovila agentúra AP, pritom odhadovali, že sa vyšplhá na 70 bodov. Májový pokles indexu je zároveň najstrmší od októbra 2011 a jeho pád odhalil, že spotrebitelia potrebujú viac povzbudzujúcich správ, aby sa prestali obávať o svoju budúcnosť. Index sa tak opäť viac vzdialil od kľúčovej hodnoty 90 bodov, ktorá znamená zdravú ekonomiku.      

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies