Douglas Costa má pred sebou novú výzvu, zamieril do LA Galaxy

NETKY.SK • 12 Február 2022, 11:42 • 2 min
Douglas Costa má pred sebou novú výzvu, zamieril do LA Galaxy

LOS ANGELES – Ofenzívny futbalista Douglas Costa opúšťa po zostupe do druhej ligy brazílske Grêmio. Hráč, ktorý motal nohy súperov v drese Bayernu Mníchov a Juventusu sa presunie do zámorskej Major League Soccer.

slovakia

left justify in out

Costa je stále kmeňovým hráčom Juventusu a do Los Angeles Galaxy zamieri na polročné hosťovanie, v lete mu však kontrakt na Apeninskom poloostrove vyprší a do nového pôsobiska sa presťahuje natrvalo. Tridsaťjedenročný Brazílčan sa do Grêmia, v ktorom odštartoval svoju bohatú kariéru, vrátil v lete minulého roka, ani hráč jeho kvalít však nedokázal zabrániť zostupu tradičného klubu do nižšej súťaže. Rozhodol sa tak prijať výzvu v Spojených štátoch amerických.

 

 

„Douglas Costa je skvelý hráč, ktorý sa osvedčil na najvyššej úrovni. Jeho schopnosť vytvárať a zakončovať šance dodá nášmu útoku ďalšie možnosti. Sme nadšení, že sme ho mohli získať pred začiatkom sezóny,“ prezradil tréner Galaxy Greg Vanney.

 

Rodák zo Sapucaia do Sul si v európskom futbale urobil vynikajúce meno v ukrajinskom Donecku, ktorý je známy kvalitným skautingom juhoamerických hráčov. Za klub odohral počas piatich sezón 141 zápasov, strelil 29 gólov a tešil sa to zisku piatich titulov. Domácu dominanciu Šachtaru podtrhli aj tri získané Ukrajinské poháre a tri superpoháre. Costa preto v júli 2015 putoval za 30 miliónov eur do Bayernu Mníchov.

 

 

Brazílčanovi sa počas prvej sezóny v novom pôsobisku darilo a patril ku koňom trénera Pepa Guardiolu, ktorý však v ročníku 2016/2017 prenechal miesto na lavičke Carlovi Ancelottimu a taliansky stratég začal na ľavom krídle preferovať Francka Ribéryho. Costa navyše bojoval so zraneniami a na nedostatok herného času reagoval kritikou v médiách, čo nahnevalo vedenie klubu. Po sezóne sa tak sťahoval na hosťovanie do Juventusu a stará dáma za jeho prestup zaplatila o rok neskôr 40 miliónov eur.

 

 

Costa sa ale po troch sezónach stal v klube nepotrebným a Juventus ho poslal hosťovať späť do Bayernu, následne sa vrátil do Brazílie. Futbalistovi bolo v médiách vyčítané, že nikdy nedokázal naplniť svoj talent a podobne ako u väčšiny brazílskych hráčov sa na ňom pomerne skoro začal podpisovať pokles výkonnosti. V menej náročnej MLS však teraz z neho môže opäť byť jedna z hviezd ligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies