Doteraz identifikovali telesné pozostatky 23 obetí havárie malajzijského lietadla

NETKY.SK • 8 August 2014, 17:09 • 2 min
Doteraz identifikovali telesné pozostatky 23 obetí havárie malajzijského lietadla

HAAG - Holandskí odborníci identifikovali doteraz telesné pozostatky 23 obetí havárie civilného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré sa s 298 osobami na palube zrútilo 17. júla na východe Ukrajiny neďaleko hraníc s Ruskom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na holandské ministerstvo spravodlivosti.
     

Podľa komuniké holandského rezortu sa doteraz podarilo identifikovať 16 Holanďanov, dvoch občanov Malajzie a po jednej obeti z Kanady, Nemecka a Veľkej Británie.
     

Do Holandska bolo doteraz prepravených 228 truhiel s telesnými pozostatkami obetí. Zatiaľ sa však nevie, či sa podarí identifikovať všetky obete.
     

Pátranie na mieste dopadu trosiek stroja vo štvrtok z bezpečnostných dôvodov prerušili. Viac ako 140 expertov z Holandska, Austrálie, Malajzie a ďalších krajín dnes odcestovalo z Ukrajiny do Holandska, kam vo štvrtok prepravili aj osobné veci obetí: popri batožine aj cestovné pasy, šperky, kamery, diáre, fotografie či hračky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies