Dotáciu na nové kamery získalo bratislavské Staré Mesto i Ružinov

NETKY.SK • 12 November 2014, 12:53 • 2 min
Dotáciu na nové kamery získalo bratislavské Staré Mesto i Ružinov

BRATISLAVA - V bratislavskom Ružinove i v Starom Meste pribudnú nové bezpečnostné kamery. Obe mestské časti totiž uspeli so svojimi projektmi, ktorými sa uchádzali o dotáciu od Rady vlády SR pre prevenciu kriminality. Kamery chcú v Ružinove i Starom Meste nainštalovať na miestach, kde v súčasnosti najviac chýbajú.

slovakia

left justify in out

Bratislavské Staré Mesto na nové kamery získalo dotáciu 17-tisíc eur. Bezpečnostné kamery by mali v budúcnosti monitorovať napríklad okolie Michalskej brány, sledovať dianie v okolí budovy YMCA na Šancovej ulici i na Námestí Franza Lizsta či Námestí slobody. Práve na týchto miestach vraj kamery chýbajú najviac. „Ide o lokality, kde často dochádza k páchaniu priestupkov v oblasti verejného poriadku, životného prostredia, poškodzovaniu majetku, dopravného značenia, dopravným priestupkom a podobne,“ priblížila projekt na nové kamery hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová. Ako dodala, celý projekt na rozšírenie kamerového systému vypočítala mestská časť na viac ako 60-tisíc eur. Od štátu na kamery dostanú 17-tisíc eur, zvyšok bude Staré Mesto hľadať vo svojom rozpočte. 

 

V bratislavskom Ružinove získali na nové kamery 18-tisíc eur. Podľa Ľubice Petriskovej z ružinovského úradu suma vystačí na dve nové kamery, preto budú musieť v spolupráci s políciou vybrať lokality, kde kamery umiestnia. Do úvahy vraj pripadá napríklad lokalita pri Centre pre liečbu drogových závislostí na Hraničnej ulici, pri centre Retro alebo na križovatke ulíc Tomašikova – Gagarinova. 

 

Rada vlády SR pre prevenciu kriminality je poradným orgánom Vlády SR. Rada vlády pre prevenciu kriminality prerokúva analýzy stavu a vývoja kriminality v republike, navrhuje opatrenia na kontrolu a elimináciu kriminality a s ňou súvisiacich sociálnopatologických javov. Rada okrem iného predkladá vláde a príslušným ministerstvám podnety, návrhy a odporúčania v oblasti prevencie, iniciuje tiež prípravu legislatívnych opatrení v tejto oblasti či koordinuje činnosti príslušných orgánov. Rada predkladá vláde návrh stratégie prevencie kriminality. Jej úlohou je tiež zverejňovať na webe ministerstva vnútra výzvy na predkladanie projektov, schvaľovať projekty i poskytnutie dotácií na ich financovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies