Dotácie na rekreácie dôchodcov sa majú znížiť

NETKY.SK • 5 November 2010, 08:16 • 2 min
Dotácie na rekreácie dôchodcov sa majú znížiť

Dotácie na rekreácie dôchodcov sa majú znížiť

slovakia

left justify in out

img

Dotácie na zvýhodnené rekreácie dôchodcov sa majú v budúcom roku znížiť, a to z aktuálnych 70 eur na 50 eur. Vďaka nižšej sume by malo získať takéto pobyty viac dôchodcov a invalidov.
Každoročne sa využíva na dotovanie rekreácií približne 600.000 eur, čo pri aktuálne nastavenej výške dotácie predstavuje podporenie 8500 ľudí. Po novom ich bude môcť byť viac, teda až 12.000.
"Balík zostáva, čiže je k dispozícii 600.000 eur, ale rozdiel bude ten, že pobyt bude dotovaný sumou 50 eur a o tento balík sa budú môcť uchádzať viacerí poskytovatelia pobytov, čiže nie len SOREA," vysvetlil dnes pre novinárov šéf rezortu práce Jozef Mihál (SaS).
Poskytovanie pobytov sa teda zmení. Od januára by mala stratiť monopol Konfederácie odborových zväzov (KOZ). Tá ich poskytovala pomocou siete hotelov SOREA. Podľa Mihála samotné odbory nemali problém so stratou tejto výnimky.
Na rezorte budú prebiehať výberové konania na poskytovateľov rekreácií. "Podmienkou bude, aby vedeli zabezpečiť pobyt pre najmenej 2500 seniorov," dodal Mihál. Po novom by mali byť traja či štyria poskytovatelia. Širšou ponukou by sa mala znížiť aj cena pobytu, a to z aktuálnych približne 170 eur na 90 eur vrátane dotácie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies