Dostihy: Dettori priznal, že pykal za kokaín

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 18:05 • 2 min
Dostihy: Dettori priznal, že pykal za kokaín

LONDÝN - Populárny taliansky džokej Lanfranco Dettori krátko pred svojím návratom do dostihového diania priznal, že za jeho polročným trestom za doping bol kokaín.

slovakia

left justify in out

"Veci sa vyvíjali zle, mal som depresie, podľahol som slabosti a prepadol som tomu. Môžem obviňovať len sám seba," povedal Dettori pre Channel 4 a dodal: "Bol som veľmi zahanbený a vykoľajený. Šesť mesiacov som sa nemohol venovať tomu, čo milujem - jazdeniu dostihov."

Dettori sa vráti budúci pondelok v Leicestri. Úvodné súperenie programu ponesie účelový názov EBF Welcome Back Frankie Maiden Stakes.

Víťaz Slovenského derby 2002 v sedle nemeckého Muskatsturma bol do októbra 2012 takmer dve desaťročia v službách projektu Godolphin rodiny dubajských šejkov Al Maktúmovcov. Štyridsaťdvaročný jazdec dostal v decembri od disciplinárnej komisie francúzskej dostihovej autority France Galop celosvetovo platný dištanc na 6 mesiacov, ku ktorému viedol odber vzorky 16. septembra v Paríži-Longchamp.

Milánsky rodák Dettori zvíťazil počas kariéry na viac ako 500 tzv. skupinových dostihoch. Preslávil sa siedmimi prvenstvami 28. septembra 1996 na významnom podujatí v Ascote (tento kúsok dostal pomenovanie Magnificient Seven). V roku 1993 policajti na londýnskej Oxford Street našli v Dettoriho automobile malé množstvo kokaínu. Vyviazol s výstrahou, prišiel však o lukratívne dvojročné pôsobenie v Hongkongu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies