Dostihový kôň britskej kráľovnej neprešiel dopingovým testom

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 11:25 • 2 min
Dostihový kôň britskej kráľovnej neprešiel dopingovým testom

LONDÝN - Dostihový kôň, ktorého majiteľkou je britská kráľovná Alžbeta II. a vlani získal v Ascote prestížny Zlatý pohár, mal pozitívny test na zakázané analgetikum - morfín.

slovakia

left justify in out

Britský dostihový úrad (BHA) minulý týždeň oznámil, že päť koní, o ktoré sa starajú rozliční tréneri, vykázalo vo svojich vzorkách "A" prítomnosť morfínu.

 

Poradca kráľovnej pre plnokrvníky a dostihy John Warren v utorok povedal, že jej päťročná kobyla Estimate bola jednou z nich. Informovala o tom agentúra AP.

 

Podľa Buckinghamského paláca všetko naznačuje tomu, že kobyla Estimate skonzumovala uvedenú látku v kontaminovanej potrave.

 

Warren v komuniké uviedol, že Estimatin tréner Michael Stoute "úzko spolupracuje s dodávateľom potravy", aby zistili, ako mohla byť kontaminovaná pred dodaním" do jeho stajní. Dodal, že "Jej veličenstvo bolo o situácii informované". Tento rok skončila kobyla Estimate v Zlatom pohári ako druhá za koňom Leading Light. 

 

Britské médiá naposledy venovali veľkú pozornosť pozitívnemu testu dostihového koňa na morfín v roku 2002, keď kôň Be My Royal získal Hennesyho Zlatý pohár v Newbury. Koňa diskvalifikovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies