Dostihla ich spravodlivosť: Výtržníkov z Ventúrskej odsúdili, idú za mreže!

NETKY.SK • 15 Júl 2019, 07:04 • 2 min
Dostihla ich spravodlivosť: Výtržníkov z Ventúrskej odsúdili, idú za mreže!

BRATISLAVA - Skupina futbalových výtržníkov, ktorá v priebehu minulého týždňa spôsobila chaos a hromadnú bitku v centre Bratislavy, pôjde na pol roka za mreže.

slovakia

left justify in out

Štyria Holanďania a traja Poliaci boli odsúdení za prečin výtržníctva na nepodmienečný trest odňatia slobody, ktorý potrvá pol roka. Okrem toho dostali aj trojročný trest vyhostenia zo Slovenskej republiky, ktorý začne plynúť v momente, keď budú muži prepustení z väzenia.

 

img

 

Odsúdení voči trestnému rozkazu Okresného súdu Bratislava I nepodali odpor, rozhodnutie je teda právoplatné, informoval hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

 

Siedmich mužov zo zahraničia, ktorí sa minulú stredu postarali o rozsiahle výtržnosti spojené s ujmami na zdraví aj majetku, umiestnia do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Po tom, čo si odpykajú tri mesiace väzby, budú mať možnosť požiadať o podmienečné prepustenie.

 

img

 

"Zo strany súdu ide o rozhodnutie o nepodmienečnom treste odňatia slobody vzhľadom na závažnosť skutku a vzhľadom na generálnu prevenciu pre budúcnosť," uviedol Adamčiak.

 

Po stredajšom incidente na Ventúrskej ulici v Bratislave polícia zatkla 107 ľudí, z toho 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov, z ktorých následne obvinila sedem. Zranených bolo  17 osôb z táborov fanúšikov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies