Dostavba diaľnice D1 pri Ružomberku môže meškať niekoľko mesiacov

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 14:02 • 2 min
Dostavba diaľnice D1 pri Ružomberku môže meškať niekoľko mesiacov

BRATISLAVA/RUŽOMBEROK - Dostavba úseku diaľnice D1 pri Ružomberku môže meškať niekoľko mesiacov.

slovakia

left justify in out

Podľa generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Milana Gajdoša sa totiž objavili problémy pri západnom portáli tunela Čebrať. Ten je súčasťou tohto vyše 15-kilometrového úseku D1 z Hubovej po Ivachnovú.

Momentálne sa tak vyhodnocujú skúšky viažuce sa na geológiu a riziko a rozsah zosuvu, ktorý by mohol v tomto území nastať. "Hneď ako budú tieto podklady zanalyzované, predloží sa riešenie a rozhodne sa ako ďalej," uviedol Gajdoš pre TASR.

 

V prípade, že bude potrebné odkloniť trasu, ktoré momentálne vedie cez tunel, možno podľa Gajdoša predpokladať posun termínu dostavby a sprevádzkovania tohto diaľničného úseku pre motoristov. Posun by mohol byť niekoľko mesiacov. "Dúfam, že ho budeme počítať v mesiacoch," skonštatoval Gajdoš.

 

S výstavbou diaľničného úseku D1 sa začalo v decembri 2013. Podľa pôvodných plánov by mal byť dokončený v júni 2017. Stavbu buduje združenie firiem OHL ŽS a Váhostav-SK za zmluvnú cenu 227,26 milióna eur.

 

Úsek sa začína v križovatke Hubová a údolím rieky Váh sa dostáva k tunelu Čebrať. Ten je dlhý približne dva kilometre. Trasa ďalej pokračuje okolo obcí Likavka, Martinček a Lisková a končí sa pri obci Ivachnová, kde sa napája na diaľnicu D1 smerom na Poprad.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona