Dostál: Tretí štátny tajomník by mal skončiť dva mesiace po predsedníctve

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 09:52 • 2 min
Dostál: Tretí štátny tajomník by mal skončiť dva mesiace po predsedníctve

BRATISLAVA - Funkcia tretieho štátneho tajomníka na ministerstve financií by mala zaniknúť najneskôr dva mesiace po slovenskom predsedníctve v Rade EÚ. Navrhuje to opozičný poslanec za SaS Ondrej Dostál v pozmeňujúcom návrhu k novele kompetenčného zákona.

slovakia

left justify in out

Novela totiž počíta s pôsobením tretieho štátneho tajomníka v rezorte financií, ktorý by mal plniť úlohy súvisiace so slovenským predsedníctvom. Keďže ide o dočasnú funkciu, Dostál by chcel do zákona doplniť konkrétny termín, kedy má táto pozícia zaniknúť.

 

"Zabezpečí sa tým, že doplnenie tretieho štátneho tajomníka bude naozaj iba dočasné, súvisiace s navrhovaným účelom," odôvodnil poslanec. Doplnil, že s termínom "dočasný" už má Slovensko skúsenosti, napríklad pri pôsobení sovietskych vojsk.

 

Plénum prerokúva novelu kompetenčného zákona v zrýchlenom legislatívnom konaní, aktuálne sa nachádza v druhom čítaní. Na základe novely by mal mať napríklad podpredseda vlády SR pre investície Peter Pellegrini (Smer-SD) väčšie kompetencie pri riadení, koordinácii a dohľade nad využívaním eurofondov. Šéfovať by mal i novému úradu, ktorý má zastrešovať aj informatizáciu spoločnosti.

 

Po prediskutovaní tohto bodu programu čakajú na plénum ešte ďalšie poslanecké návrhy zákonov. Popoludní príde na rad pravidelná štvrtková Hodina otázok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies