Dostál dal podnet na Pellegriniho pre reklamný spot

NETKY.SK • 11 Február 2015, 11:33 • 2 min
Dostál dal podnet na Pellegriniho pre reklamný spot

BRATISLAVA - Podnet na predsedu parlamentu Petra Pellegriniho pre možné porušenie zákona o konflikte záujmov podal dnes výboru pre nezlučiteľnosť funkcií predseda OKS Ondrej Dostál. Pellegrini by mal podľa Dostála výboru vysvetliť natočenie reklamného spotu pre súťaž The School Dance.

slovakia

left justify in out

"Ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov verejným činiteľom zakazuje používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu,“ argumentuje Dostál.

 

 

 

 

 

Porušenia zákonom stanovených povinností a obmedzení sa podľa Dostála Pellegrini mohol dopustiť tým, že použil svoju osobu, meno a podobizeň na reklamu na súťaž The School Dance. Pellegrini vystupuje v reklamnom videu na uvedenú súťaž. Dostál v podnete výbor pre nezlučiteľnosť funkcií žiada, aby konštatoval porušenie zákona Petrom Pellegrinim a uložil mu pokutu v sume zodpovedajúcej dvanásťnásobku jeho mesačného platu. 

 

Usporiadateľom súťaže je podľa Dostála firma AGEMSOFT, a.s.. Organizátormi súťaže sú nezisková organizácia EDULAB a DANSOVIA, s.r.o.. AGEMSOFT, a.s. a nezisková organizácia EDULAB sídlia na rovnakej adrese (Rigeleho 1, Bratislava) a sú personálne prepojené prostredníctvom Ing. Petry Hlaváčovej, ktorá je podpredsedníčkou predstavenstva firmy AGEMSOFT, a.s. a zároveň jednou z troch osôb, ktoré založili neziskovú organizáciu EDULAB, vysvetľuje líder OKS. "AGEMSOFT, a.s. v minulosti dodával ministerstvu školstva kontroverzný a opakovane spochybňovaný digitálny vzdelávací program Planéta vedomostí, na ktorom sa podieľala aj nezisková organizácia EDULAB," konštatuje Dostál. 

 

V reklamnom spote je podľa Dostála umiestnený product placement na výrobok firmy Samsung. Samsung je jedným z troch hlavných partnerov súťaže The School Dance. 

 

Pellegrini zverejnil reklamné video na svojej facebookovej stránke. Je zverejnené aj na webovej stránke súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies