Dospelí zaostrili na deti a Hodine deťom venovali 246.125 eur

NETKY.SK • 7 December 2010, 12:07 • 2 min
Dospelí zaostrili na deti a Hodine deťom venovali 246.125 eur

Dospelí zaostrili na deti a Hodine deťom venovali 246.125 eur

slovakia

left justify in out

Dospelí počas Mikulášskeho večera (6.12.) zaostrili na deti a v čase vysielania televíznej šou venovali Hodine deťom 246.125 eur. Viac ako trojhodinový program bol po prvý raz tlmočený do posunkovej reči a diváci si ho mohli pozrieť aj so skrytými titulkami.
      Dynamický program v bratislavskej Starej tržnici moderovalo 11 osobností, ktoré počas večera vyzývali divákov, aby prispeli na celoročnú verejnú finančnú zbierku. Vďaka vyzbieraným peniazom aktuálneho 12. ročníka Hodiny deťom môže Nadácia pre deti Slovenska podporiť projekty zamerané na prácu s deťmi.
      Program televíznej šou, ktorú vysielala verejnoprávna televízia v priamom prenose, otvoril Milan Kňažko. Ten spolu s Petrou Polnišovou prečítal Medzinárodné práva dieťaťa. V rámci dokrútok nadácia predstavila projekty, ktoré podporila z peňazí vyzbieraných v predchádzajúcom ročníku.
      V galaprograme vystúpili bez nároku na honorár umelci zo Slovenska aj Českej republiky. Duet spolu zaspievali Katka Knechtová s Anetou Langerovou, sestry Kučerové, ale aj Petra Polnišová s Desmodom, či skupina No Name s Kandráčovcami. Vystúpili aj Nela Pocisková, Miro Žbirka, Sisa Sklovská a ďalší. Nepochybne najväčší potlesk si od divákov vyslúžilo "superstar" trio v zložení Miro Šmajda, Peter Cmorík a Martin Chodúr, ktorí za klavírneho sprievodu Antona Popoviča zaspievali skladbu Leonarda Cohena Hallelujah.
      Dvanásty ročník bude aj tento rok pokračovať až do konca marca a na Hugove meniny, 1. apríla 2011, sa verejnosť dozvie, koľko peňazí sa počas neho vyzbieralo. Prvého júna 2011 maskot Hugo prezradí, ktoré organizácie koľko peňazí dostali a na aké projekty ich použijú.
      Hodina deťom je celoročná verejná finančná zbierka, ktorú organizuje Nadácia pre deti Slovenska. Prostredníctvom nej poukazuje na potreby detí a mládeže, podporuje projekty zamerané na skvalitňovanie ich života. Hodina deťom od svojho vzniku podporila 1409 projektov celkovou sumou 3.849.548 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies