Došlo k omylu: Muž z fotografie útok v Petrohrade nespáchal, sám prišiel na políciu

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 13:43 • 2 min
Došlo k omylu: Muž z fotografie útok v Petrohrade nespáchal, sám prišiel na políciu

MOSKVA - Bradatý muž v čiapke-ťubetejke, ktorého fotografiu ako možného podozrivého zverejnili v pondelok niekoľko hodín po výbuchu v petrohradskom metre, sa sám prihlásil na polícii.

slovakia

left justify in out

Ide o bývalého profesionálneho vojaka, príslušníka výsadkárskych jednotiek, ktorý slúžil aj v Čečensku, kde prijal islam a zmenil si meno z Andreja na Iľjas. V súčasnosti pracuje ako vodič kamiónov, píše petrohradský spravodajský server Fontanka.ru.

Na polícii sa Andrej/Iľjas Nikitin prihlásil, keď v médiách videl svoju fotografiu nasnímanú bezpečnostnými kamerami, zverejnenú s vysvetlením, že by mohlo ísť o páchateľa teroristického útoku v metre.

 

FOTO a VIDEO Útočník z Petrohradu je Uzbek (22) s ruským pasom: Bol zradikalizovaný islamskými extrémistami

Ťubetejka, ktorú mal Nikitin na hlave, je druh pestro vyšívanej alebo tkanej, obyčajne okrúhlej čiapočky stredoázijských národov.

"Podrobne som zodpovedal na otázky, ktoré mi položili. Nemám nič proti postupu polície," uviedol Nikitin a dodal, že po vypočúvaní na polícii odcestoval do Moskvy.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (SKR) neskôr zverejnil identitu predpokladaného páchateľa útoku, ktorý si vyžiadal 14 obetí na životoch. Za pravdepodobného páchateľa je považovaný 22-ročný etnický Uzbek pôvodom z Kirgizska Akbaržon Džalilov, ktorý mal od roku 2011 ruské občianstvo.

Ruská televízia informovala, že Džalilov svoj čin spáchal len niekoľko dní po svojich narodeninách. Narodil sa totiž 1. apríla 1995.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona