Došlo k ďalším potýčkam medzi Palestínčanmi a izraelskými vojakmi

NETKY.SK • 15 December 2017, 14:20 • 2 min
Došlo k ďalším potýčkam medzi Palestínčanmi a izraelskými vojakmi

RAMALLÁH - Palestínski demonštranti v Predjordánsku sa v piatok opäť dostali do násilných potýčok s izraelskými ozbrojenými zložkami.

slovakia

left justify in out

Napätá situácia v tejto oblasti pokračuje po tom, ako minulý týždeň americký prezident Donald Trump rozhodol o uznaní Jeruzalema za hlavné mesto Izraela, informovala agentúra AP. Po pravidelných piatkových modlitbách hádzali moslimskí veriaci kamene na izraelských vojakov v oblasti Západného brehu Jordánu; vojaci zareagovali slzotvorným plynom.

 

Podľa ministerstva zdravotníctva v pásme Gazy sa pri potýčkach na dvoch miestach pozdĺž hranice Gazy s Izraelom ľahko zranili piati Palestínčania. Pri inom incidente neďaleko Ramalláhu v Predjordánsku zaútočil Palestínčan nožom na izraelského vojaka a ľahko ho zranil. Útočníka postrelili.

 

V Jeruzaleme, najmä v jeho východnej časti, sa nachádzajú lokality významné pre judaizmus, kresťanstvo aj islam. Izrael považoval vždy Jeruzalem za svoje hlavné mesto, kým Palestínčania si nárokujú východný Jeruzalem - obsadený Izraelom od roku 1967 - ako metropolu pre svoj budúci nezávislý štát.

 

Západným brehom Jordánu a pásmom Gazy od Trumpovho minulotýždňového oznámenia zmietajú násilné zrážky medzi Palestínčanmi a izraelskými bezpečnostnými silami. Rozhodnutie amerického prezidenta vyvolalo aj negatívne reakcie medzinárodného spoločenstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona