Dosiahnuť cenu 120 USD za barel bude podľa OPEC-u náročné

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 14:18 • 2 min
Dosiahnuť cenu 120 USD za barel bude podľa OPEC-u náročné

RIJÁD - Bude ťažké, aby ropa opäť dosiahla cenu v intervale od 100 do 120 USD za barel. Saudskoarabský guvernér Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) Mohammed al-Madi to uviedol v nedeľu.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že bude ťažké znovu dosiahnuť sumu 120 (USD za barel). Rozumieme, že všetky krajiny chcú vyššie príjmy... My chceme vyššie príjmy, my ich ale chceme pre nás aj pre budúce generácie,“ povedal. V súčasnosti sa cena ropy Brent pohybuje na úrovni okolo 55 USD za barel.


Madi taktiež zopakoval, že postoj Saudskej Arábie k rope neovplyvňujú politické motívy. "Nie sú žiadne politické dimenzie v tom, čo robíme na ministerstve ropného priemyslu. Naša vízia je komerčná a ekonomická. Nemáme v úmysle nikomu ubližovať,“ povedal. "Naša vízia je nasledovná: výrobcovia, ktorí majú nižšie náklady, musia mať prioritu, tí čo však majú vyššie náklady, musia počkať na svoju príležitosť,“ povedal saudskoarabský guvernér OPEC. Zároveň uviedol, že cenový vývoj je výsledkom faktorov na strane dopytu a ponuky. "Myslíte, že OPEC dokáže kontrolovať ceny? Odpoveď je, že ak by to dokázal, robil by tak, nie je však v záujme OPEC kontrolovať ceny,“ povedal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies