Dosiahne Ripple trhovú hodnotu ako Ethereum a Bitcoin?

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 13:10 • 2 min
Dosiahne Ripple trhovú hodnotu ako Ethereum a Bitcoin?

SAN FRANCISCO – Takmer počas celej existencie kryptomien sa hovorilo najmä o Bitcoine. Platilo to aj tento rok, keďže jeho hodnota neustále rástla do závratných výšin. Na trhu digitálnych mien sú však aj iní zaujímaví hráči...

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rozumní investori majú oči a uši otvorené aj pre iné kryptomeny, najmä také, ktoré sa približujú Bitcoinu hlavne čo sa týka trhovej kapitalizácie. Konkrétne Ethereum a Ripple, ktoré sú momentálne druhou a treťou najväčšou digitálnou menou. Navyše existujú rozumné predpoklady, že obe tieto meny budú rásť. Ethereum má za sebou turbulentné mesiace, keď jeho hodnota rýchlo vystrelila nahor, aby následne prišla približne 50% korekcia. Dosiahne podobný rast aj Ripple?

 

Ripple v posledných týždňoch zaostáva

Digitálna mena siete Ripple, XRP, dosiahla 17. mája rekordnú úroveň trhovej kapitalizácie – takmer 16,3 miliardy dolárov! O ďalších 10 dní to bola už len necelá polovica, avšak počas tejto doby klesala trhová hodnota väčšiny kryptomien. Zaujímavým faktom však je, že nasledujúci mesiac zažili nevídaný nárast Bitcoin aj Ethereum, ale hodnota Ripple výraznejšie nestúpala.

Podľa odborných analýz sa zdá (aj napriek 40% poklesu od 1. júna), že XRP dosiahne krátkodobú vlnu nárastu v troch etapách. Analytici spoločnosti Elliott Wave predpovedajú, že hodnota XRP môže dosiahnuť nové rekordné maximá.

 

img

 

Ripple ponúka jedinečné spracovanie transakcií


Jedným z kľúčových prvkov štruktúry Ripple, ktorý ju môže odlíšiť od iných kryptomien, je platobná a transakčná infraštruktúra. Ripple eliminuje časové oneskorenia, aby sa zabezpečilo, že transakcie môžu byť dokončené v reálnom čase. To vedie k zníženiu transakčných nákladov a pomáha vytvárať nové príležitosti pre banky a ďalších zákazníkov. Problémy s trvaním transakcií a poplatkov za spracovanie sú kľúčové pre odvetvie digitálnych mien a najmä Bitcoin s tým má ťažkosti.

 

V prípade Bitcoinov je jedným z problémov aj škálovanie, keďže pôvodný kód meny, ktorý sa stále používa, nezodpovedá veľkosti aktuálnej zákazníckej základne a počtu transakcií. Ak Ripple dokáže prilákať dostatočnú pozornosť na širšom trhu digitálnych mien, jeho infraštruktúra by mohla nahradiť aj takého giganta akým je Bitcoin. V súčasnosti si však na rast hodnoty Ripple ešte musíme počkať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona